Днес между 12:00 и 12:30 ч. в област Пловдив потребителите на

...
Днес между 12:00 и 12:30 ч. в област Пловдив потребителите на
Коментари Харесай

Не се стряскайте! Тестват системата BG-ALERT в Пловдив и областта

Днес сред 12:00 и 12:30 ч. в област Пловдив потребителите на всички мобилни оператори ще получат известие, което предизвестява за заплаха. To е текстово и е с информация на български и британски език.

Получаването на известието е по отношение на тестване на системата BG-ALERT. Това е поредното изпитване на системата в разнообразни области на страната. Очакването е тестовото известие да бъде изпратено еднократно и да е съпроводено от силен специфичен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим на устройството, за привличане на вниманието. Съобщението е с надпис, който зависи от версията на операционната система на устройството.

Системата BG-ALERT е създадена взаимно от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство и има за цел да вкара система за ранни уведомяване при бедствия и рискове.

След днешния тест пловдивчани ще получат още едно тестово известие - на 29 ноември, сряда, когато пробата ще бъде освен за обособени области, а на национално равнище.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР